woensdag 25 september 2013

blogopdracht 1: reflectie

De focus lag in de eerste les vakdidactiek op info over de stage. We kwamen te weten dat een leerkracht PO niet enkel en alleen het vak plastische opvoeding kan geven, maar dat je ook andere vakken kan geven zoals speldtechnieken of creatie binnen de richting mode.
Daarnaast kregen we ook meer te weten over waar we later terecht kunnen komen.
De leerplannen van verschillende onderwijsnetten kunnen grote verschillen bevatten, daarom is het belangrijk voor je stage op ontdekking te gaan naar het juiste leerplan.

Hetgeen waar ik het meest verrast door was tijdens deze les is dat je als leerkracht PO een breder werkveld hebt dan ik dacht. Ik zou het ook wel leuk vinden om tijdens een van mijn stages dit bredere veld te leren kennen.

Ik vond het een interessante les omdat de inhoud grotendeels nieuw was voor mij. Ik ben ook blij dat we de opdracht kregen om een les grondig voor te bereiden voor we op stage vertrekken. Zo kunnen we alles nog eens opfrissen en uitgebreide feedback krijgen. Daarnaast lijkt mij de inhoud van de komende lessen ook essentieel om een goede stage te kunnen doen.
Het zal dus een druk maar leerrijk jaar worden.